Toilet renovatie: De mogelijkheden van een nieuw toilet

Een toilet renovatie is doorgaans niet duur en zorgt voor een fraaie impuls van de badkamer. Bent u bijvoorbeeld uitgekeken op de enorme toiletbak die het al tijden niet meer goed doet of wilt u naast een zittoilet ook een staand toilet? Er zijn diverse interessante opties bij de keuze voor een nieuw toilet en dankzij de hulp van een vakman hoeft dat allemaal niet veel tijd te kosten. Waar moet u aan denken bij de renovatie van een toilet?

Kleine, gemiddelde of grote toilet renovatie

Een renovatie hoeft niet per definitie heel uitgebreid te zijn. U kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor nieuwe betegeling, een modern kraantje of een andere vloer. Daarnaast is het mogelijk uw volledige toilet te vervangen in combinatie met nieuwe tegels en een wasbakje. Wilt u het echt uitgebreid aanpakken dan kunt u de volledige indeling van de ruimte aanpassen, een nieuw toilet plaatsen en kiezen voor een hele andere uitstraling. Afhankelijk van uw wensen en de huidige situatie kost een renovatie tussen de 1.500 en 4.000 euro.

Voordelen toilet renovatie

Een toilet renovatie kan voor u veel voordelen hebben. Heeft u al langer problemen met uw bestaande toilet, bijvoorbeeld diverse kleine lekkages, een defecte vlotter of een toilet die maar blijft doorspoelen? Dan zorgt renovatie allereerst voor rust en comfort; geen problemen meer en dat is wel zo fijn. Een renovatie is dan wel een investering, maar op de lange termijn kan het veel geld besparen. Denk maar eens aan al die keren dat u een loodgieter langs heeft laten komen om een defect aan het toilet op te lossen. Nieuwe toiletten hebben daarnaast veel meer mogelijkheden; geen grote bak meer, betere spoelmechanismen en een comfortabeler zitvlak.

Dé kans om de hele ruimte aan te pakken

Gaat u het volledige toilet vervangen? Dan is dat dé kans om eindelijk de volledige ruimte aan te pakken. Nieuwe wandtegels, een andere vloer, een nieuwe wasbak: Alles is mogelijk! U kunt de renovatie van uw toilet zelf uitvoeren, maar het overlaten aan een gespecialiseerd installatiebedrijf levert doorgaans een duurzamer resultaat op.

oktober 9, 2018
« Terug naar pagina overzicht