Lekkage in de waterleiding: Opsporen en verhelpen

Een lekkage in de waterleiding is één van de meest bekende voorbeelden van een lekkage; niet prettig en u wilt dit snel opgelost hebben. Om dit te bewerkstelligen is het belangrijk eerst vast te stellen waar de lekkage zich bevindt. Een lekkage als deze is niet altijd even makkelijk te vinden, omdat een groot gedeelte van de waterleiding verstopt zit achter de muur of in de vloer. Het opsporen van een lekkage is zelf op te sporen, maar u kunt het ook laten doen. Maak bijvoorbeeld gebruik van een loodgieter of schakel lekdetectie in. Het positieve aan een lekkage in de waterleiding is dat dit vrijwel altijd door de verzekering wordt gedekt.

Een lekkage in de waterleiding opsporen

Zelf een lekkage in de waterleiding opsporen is lastig, maar in bepaalde situaties wel te doen. De lekkage is waarschijnlijk al naar voren gekomen in de vorm van een vochtplek op de muur of het plafond, dan wel door een plasje water dat u vaker dan incidenteel op dezelfde plek op de grond ziet liggen. Afhankelijk van de mogelijke locatie kunt u overigens ook een lekdetectie service of loodgieter inschakelen, welke doorgaans over geavanceerde apparatuur beschikken om het lek snel te vinden. De loodgieter kan niet altijd helpen en kan u in dan doorverwijzen naar lekdetectie, om zodoende te voorkomen dat er overmatig veel hak- en breekwerk moet plaatsvinden. Dit komt bijvoorbeeld voor bij een waterleidinglekkage in of rond de badkamer.

Locatie vastgesteld; wat nu?

De diverse bochten en koppelingen in een waterleiding zorgen ervoor dat deze gevoelig is voor lekkage. Heeft u de locatie van de lekkage in uw waterleiding vastgesteld? Dan is het zaak om het lek snel te herstellen. Tot die tijd kunt u er overigens voor kiezen de waterkraan af te sluiten, om zo de lekkage niet groter te maken dan die al is. Een erkend loodgietersbedrijf gaat direct voor u aan de slag. Zo is de lekkage snel weer opgelost en heeft u geen last meer van de nare gevolgen.

oktober 9, 2018
« Terug naar pagina overzicht